in

Тасманиски ѓавол се роди во Австралија за прв пат по 3000 години!

Седум Тасманиски ѓаволи беа родени во дивината на Австралија за прв пат по 3000 години.

Овие животни биле родени во светилиштето за диви животни во Берингтон, Нов Јужен Велс. Животните биле родени откако организацијата за заштита на животните во Австралија, пуштила во дивината 26 Тасманиски ѓаволи донесени од околните острови.

„Тасманиски ѓаволи родени во дивината! Ваков настан не се случил во Австралија повече од 3,000 години. Младите се родени, откако минатата година беа пуштени повече од 20 животни во дивината“ – напиша агенцијата за социјалните мрежи.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote