in

Трамп го тужи градот Њу Јорк!

Компанијата на Доналд Трамп, The Trump Organization го тужи градот Њу Јорк поради нелегална терминација на договорот за терен за голф.

The Trump Organization, е компанија во чије сопствеништво се голем број на хотели, терени за голф и уште многу работи. Сопственик на компанијата е поранешниот претседател на САД, Доналд Трамп.

Во градот Њу Јорк, Трамп е сопственик на два терени за голф, кои годишно му носат околу 17 милиони долари приход. Договорот кој Трамп го имаше со градот требаше да истече во 2032 година, но Њу Јорк се одлучи да го поништи сега. На Трамп овој потег не му се допадна и одлучи да го тужи градот.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote