in ,

Што?Што?

Познат француски психијатар тврди: „Кажете ја оваа реченица 3 пати на ден во текот на еден месец и ќе се случи чудо!“

Нашето здравје е производ на нашите мисли.

Познатиот француски клинички психијатар Емил Куе спроведе експеримент врз своите пациенти во болница каде што работел во Париз, препишувајќи им „терапија“ на сопствен ризик за да ја изговорат следната реченица 3 пати на ден…
Секој ден се чувствувам се подобро и подобро“.

Психијатарот им нагласил на пациентите дека оваа реченица не ја повторуваат само така, механички, туку ја изговараат максимално весело и позитивно.

Еден месец подоцна, пациентите на овој познат психолог станаа главна тема во таа болница, но и во цела Франција.

Тешко болните закрепнаа за еден месец, а на некои дури и не им беше потребна операција.

Имено, ова ја потврди тезата на големиот филозоф од античка Грција, Парацелзус, кој тврдеше дека верата навистина прави чуда.

Нашето здравје е производ на нашите мисли и неизбежно е да постои директна врска помеѓу менталната и физичката состојба кај луѓето.

Исто така, еден од најважните психолошки закони го вели следново: вербалните изрази на љубов, емпатија и восхит дополнително ја зајакнуваат животната енергија на личноста на која се упатени. Исто така, лошите и злонамерните зборови драстично ја намалуваат животната енергија на нивните слушатели.

Вкупниот број на болести поврзани со лоши мисли и понатаму рапидно расте. За ефикасно да ги отстраниме од себе, мора да следиме еден совет од древните мудреци:

„Уживајте во животот, колку и да изгледа тешко.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote