in

СлаткоСлатко

Вежба која е ефикасна за отстранување на целулитот

Со доаѓањето на летото се поактуелно е прашањето која вежба е добра за отстранување на целулитот.

Според веб-страницата prevention.com, а пренесена од Zadovoljna.rs, вежбата за кревање на едната нога од лежечка положба е многу ефикасна.

Легнете на грб прилично исправено, исправете ги двете нозе. Свиткајте ја левата нога во коленото и истегнете ја десната нога.

Вметнете го стомакот што е можно повеќе.

Стиснете ги глутелите и подигнете ги колковите додека телото не формира права линија од рамената до колената. Вашата лева нога треба да остане крената во секое време.

Исто така, желудникот и глутеусот треба постојано да се компресирани.

Потоа вратете се на почетната позиција, но не спуштајте го задникот целосно на земја и повторете.

Направете три серии од десет повторувања со двете нозе.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote