in

СлаткоСлатко

Во недела започнува летното сметање на времето

Летното сметање на времето започнува во недела, на 31-ви март во два часот по полноќ, кога стрелките ќе треба да се поместат еден час напред. На овој начин ќе изгубиме еден час сон, а еве како поместувањето на стрелките влијае на нашиот организам.

Будењето еден час порано од вообичаеното може да го наруши нашиот циркадијален ритам или природниот 24-часовен телесен часовник и да направи да се чувствуваме поспано и дезориентирано, што пак може да резултира со други здравствени последици.

Во ноќта од сабота кон недела треба да си легнете еден час порано, за да ја намалите можноста за лош сон.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote