in ,

УбавоУбаво Што?Што? WTFWTF

Во вода што ги бришете подовите, секогаш додава лажица сол: Кога ќе дознаете зошто, ќе го направите истото! Ќе бидете воодушевени од резултатите

Чистите и измиени подови не само што се најдобриот начин да се ослободите од прашината и бактериите, туку и да создадете пријатна и здрава атмосфера во станот. Енергијата на куќата не е помалку важна, па затоа се практикува древниот ритуал на чистење на подовите со сол.

Ќе направи прашината да исчезне од подот, но ќе обезбеди и добра аура на собата, особено ако е време да се врати мирот, среќата и благосостојбата во куќата.

Зошто треба да ја исчистите куќата со сол?

Миењето подови со додавање обична кујнска сол за чистење на станот или куќата од акумулираната негативна енергија е неопходно кога:

 • Децата често страдаат од настинки;
  Постојано ве мачи несоница или ве вознемируваат соништата;
  Растенијата во затворен простор растат слабо или венеат;
  Електричните апарати често не успеваат;
  Неодамна, некој почина во станот;
  Нема доволно пари цело време;
  Работите одеднаш исчезнуваат.
  Пред да започнете со ритуалот на чистење на подовите со сол, мора да се ослободите од ѓубрето и сите непотребни работи кои го задушуваат просторот.

Правила за чистење на куќата со сол:

Истурете 10 литри вода и 1 лажица обична кујнска сол во кофа. Потоа отворете ги прозорците, бидејќи тоа ќе овозможи замена на енергијата: излегува лоша енергија, влегува добра енергија.

Намокрете ја крпата и добро избришете ги подовите. Покрај подовите, можете да ги избришете и полиците, масите, рачките и апаратите што ги имате во домот.

Солта што ја користите за чистење купувајте ја специјално за таа намена и никогаш не ја користете за солење храна.

Изведете го овој ритуал најмалку еднаш месечно.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote