in

СлаткоСлатко

Загатка / Изберете 3 топки збирот да биде вкупно 30

На YouTube е објавена загатка за која се вели дека ја решаваат мал број луѓе.

Задачата е да изберете три различни топки и да ги ставите во кругови така што нивниот збир е 30.

Авторот на задачата и каналот што го следат повеќе од милион претплатници, забележува дека ова не е математичка задача, туку загатка!

„Кога проблемот ви изгледа невозможен, обидете се да ја смените перспективата“, вели авторот на видеото откако го објаснил решението.

Доколку не успеавте да ја решите загатката, погледнете го видеото.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote