in

Што?Што?

Град во кој мнозинството жители заработуваат повеќе од 5.700 евра месечно

Со парите не се купува среќа, но истражувањето на ValletHub покажа дека Фремонт има најголем број домаќинства во САД – дури 80 проценти – со годишни приходи поголеми од 75.000 долари или 6.250 долари месечно (5.700 евра).

Фримонт, Калифорнија е најсреќниот град во Соединетите Држави Или барем тоа е според истражувањето на ValletHub, веб-страница специјализирана за лични финансии. Уште повеќе, Фремонт е прогласен за најсреќен град во САД петта година по ред.

Фримонт излезе на врвот благодарение на студијата која ги анализираше податоците во три главни области – емоционална и физичка благосостојба на жителите, приход и вработување, и заедница и животна средина – во 182 од најголемите американски градови, пишува Punkufer.

Поточно, анализирани се податоци како индекс на задоволство, просечна количина на сон, спортување, животен век, број на разводи, стапка на невработеност, годишен приход и сл.

Малку разводи и долг живот
Со парите не се купува среќа, но студијата на ValletHub покажа дека Фремонт има најголем процент на домаќинства во САД – дури 80 проценти – со годишен приход од повеќе од 75.000 долари или 6.250 долари месечно (5.700 евра). .

ValletHub откри дека луѓето во Фримонт се исклучително задоволни од својот живот, имаат ниски стапки на депресија и долг животен век. Покрај тоа, градот има најниска стапка на разводи во земјата.

Интересно е да се забележи дека Калифорнија е најзастапената американска држава на листата на 10 најсреќни градови на ValletHub. Покрај Фремонт, на листата има уште три града во Калифорнија – Сан Хозе на трето место, Ирвин на петто и Сан Франциско на седмо место.

Десетте најсреќни градови во САД во 2024 година:
Фримонт, Калифорнија,

Оверленд Парк, Канзас

Сан Хозе, Калифорнија,

Медисон, Висконсин,

Ирвин, Калифорнија

Хонолулу, Хаваи

Сан Франциско, Калифорнија

Перл Сити, Хаваи

Колумбија, Мериленд

Скотсдејл, Аризона

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote