in , ,

УбавоУбаво Што?Што?

Интелигентна жена не црта. Таа те прецртува.

Бев изненаден од инаетот на таа жена. Потврд од камен, поголем од планина, поупорен од упорноста. Нивниот инает најчесто се буди по разочарувањето, а потоа и тој погреб. Колку пати и да им се јавиш, тие ќе мислат дека си мртов. Што и да правите, нема да можете да бидете исти во нивните очи, во нивната глава и во нивното срце. Ќе те избрише како никогаш да не си постоел, а ти си била смислата на нејзиното постоење.

Навистина, луѓето не се мали букви на хартија што може да ги избришете со гума, но затоа некои луѓе се големо ѓубре. И добро се знае каде припаѓаат таквите. Во корпата за отпадоци.

Се ослободувате од нив и чувствувате чувство на олеснување. Полесно дишете. Не ви паѓа на памет да ја повторувате истата грешка одново и одново. Уживате во самотијата од која бегате со години велејќи дека осаменоста е пекол.

Напротив, некои луѓе се пекол. Нема срам да се биде сам. Да се ​​биде со кој било, тоа веќе е.

Токму од споменатите причини, опасно е да се разочара жената.

Ќе ви се чини дека таа е претворена во чудовиште, чудовиште без чувство, одбивна недопирливост – што е погрешно. Таа може да сака. Може да понуди безусловна љубов. Инвестирајте го последниот атом на силата. Само, нема. Ќе прифати кој ќе го направи истото за неа.

Осаменоста е избор, а не задолжителен

Кога мажите би можеле да погледнат во главата на жената, барем за момент, би виделе дека жените речиси никогаш не се такви какви што велат дека се. На прв поглед може да изгледа дека тие се само себеси, дека го оттурнуваат секој што ќе им се приближи и дека не треба да се врзуваат. Но, тоа е само стапица. Имаат огромна потреба, само не со никого. Не им пречи осаменоста, научија да опстојуваат без ничија помош.

Научија и да чекаат други како нив, бидејќи нивниот куфер е полн со различни и алчни. Дури кога доволно ѝ се приближите на таа жена, ако ви дозволи, ќе го видите нејзиното вистинско лице. Дотогаш не знаете ништо освен нејзиното име и надворешниот изглед. Внатрешноста е сосема поинаква. Поубаво и повредно. Почиста и понекорумпирана. Ако го достигнете тој добро маскиран дел од неа, сметајте се себеси за успешни. Тој ќе ви припаѓа со целото свое битие. Иако, тоа не е воопшто едноставно. Мажот треба да вложи многу труд за да дојде до најскриените женски одаи. Специјалните жени не се освојуваат преку ноќ. Особено не преку лажни ветувања.

Откако ќе го добиете последниот грам од нејзиното внимание, ќе можете да се грижите за неа и да ја заштитите. Ќе те сака како никој досега. Затоа што само тоа се вика среќа. Сите останати се минливи авантури, кои вистинските дами не ги сфаќаат лесно.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote