in ,

Што?Што?

КАДЕ СЕ НАОЃА НАЈВИСОКОТО ДРВО НА СВЕТОТ? Генијалците не го ни знаат одговорот на ова прашање!

Ова дрво е најстарото дрво на светот, а е повеќе од Статуата на слободата!

Љубителите на квизот често сакаат да бараат одговори на оние прашања кои се многу тешки, но и најголемите генијалци не го знаат одговорот на едно прашање.

Имено, дрвото Хиперион е највисокото дрво на светот, а неговите локации се скриени за да го заштитат од уништување. Ова дрво е високо 115,6 метри, што го прави повисоко од Статуата на слободата (93,1 м) и Биг Бен (96 м), а се проценува дека е старо околу 700 години.

Ова дрво можеше да биде високо 116 метри, но беше уништено од клукајдрвци, па кога беше откриено во 2006 година во оддалечен дел од Националниот парк Редвуд во Калифорнија, беше одлучено да се сокрие неговата точна локација и да се заштити дрвото од неповолни човечки влијанија.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote