in

УбавоУбаво

ЗЕМЕТЕ 1 ЛОВОРОВ ЛИСТ И НАПРАВЕТЕ ГО ОВА: Ослободете се од несреќата, негативната енергија и злите намери на другите еднаш засекогаш!

Ловоровиот лист, покрај тоа што се прекрасна декорација во кујната, служат и за духовна заштита на домот

Ловорот долго време се смета за симбол на победата, па дури и Римјаните и Грците ги украсувале своите домови со ова растение за време на празниците. Со векови се верувало дека заштитува од злите сили и лошите намери на другите.

Се верува дека ловорот има магична моќ во него и дека може да го ослободи човекот од проблеми и да привлече успех. Исто така, постои верување дека ловорот треба да се стави како украсен елемент на свадбените церемонии, бидејќи ќе ги заштити младенците од зло и ќе ја зачува брачната среќа.

Ритуал за пари

Ритуалот за привлекување пари се изведува за време на млада месечина. На еден лист хартија, треба да напишете желба поврзана со работата, а потоа исечете на мали парчиња и измешајте со сув иситнет ловоров лист. Потоа запалете ги, и кога пепелта ќе се излади, треба да се завиткаат во хартиена банкнота и да се носат со вас како талисман за деловен успех.

Ритуал за среќа

За да привлечете среќа во вашиот дом за време на млада месечина, треба да ставите 1 лист под тепихот пред влезната врата, а листовите треба да се менуваат со доаѓање на нова месечина. Исто така, се верува дека тие ќе ги отфрлат несаканите гости и ќе го спасат семејството од конфликти.

Ритуал кој ја брка негативната енергија

Пет врзани ловорови листови со црвена лента треба да се постават над влезната врата, бидејќи се верува дека семејството ќе има просперитет. Лицето ќе се заштити од проблеми, интриги и опасност ако носи еден ловоров лист во џебот. За да може детето да биде заштитено од магии, се смета дека над неговиот кревет треба да се стави гранче од ловор.

Ловорот се смета за многу моќна заштита од негативна енергија и зло. Според некои верувања, неколку ловорови лисја во кујната ќе го спречат доаѓањето на лоши луѓе во домот.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote