in ,

СлаткоСлатко

Новата функција го олеснува споделувањето на објавите на Threads на Инстаграм

Платформата за пораки на Мета Threads доби неколку нови функции кои го олеснуваат користењето на услугата.

Марк Цукерберг, кој е сопственик на новата платформа Threads, најави поддршка за функцијата за споделување објави во директните пораки на Инстаграм.

Покрај тоа, Threads исто така доби прилагоден алтернативен текст за фотографии и видеа и ново копче за спомнување (@).

Опцијата „Испрати на Инстаграм“ им овозможува на корисниците да ги објавуваат своите содржини од теми директно во ДМ-и на Инстаграм, преку копчето „Испрати“.

Дополнително, прилагодената опција „алт-текст“ им овозможува на корисниците на Threads да додаваат (или да го менуваат постоечкиот автоматски генериран) алтернативен текст за фотографии и видеа, пред да ја подигнат таа содржина.

Новото копче за спомнување ќе го олесни означувањето на профилите во објавите на темите на корисникот. Конечно, Платформата ја олеснува верификацијата на идентитетот на корисникот на различни платформи, како што е Mastodon.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote