in , ,

WTFWTF Што?Што?

Вакво нешто НЕ СМЕЕШЕ да се случи на оскарите! (ВИДЕО)

Имено, во 2017 година се случи скандал за кој се зборува и денес. Со неуспех на организаторите, 89. награда ја одбележа погрешно прогласување на победникот во категоријата филм на годината.

Актерот Ворен Бити и неговата колешка Феј Дејнвеј го прогласија „La La Land“ за филм на годината, исто како што пишуваше во пликот што го добија.

Режисерот на филмот и остатокот од филмската екипа излегоа на сцената, почнаа да се заблагодаруваат, а потоа затекна хаос. Имено, се покажа дека не станува збор за вистински плик, туку за резервен и дека не победи овој филм, туку филмот „Месечева светлина“.

Не е доволно само да се каже дека преовладуваше непријатна атмосфера. Актерите на филмот „La La Land“ се вратија на своите места.

Компанијата ја презеде целосната одговорност за грешката, објаснувајќи дека еден од двајцата партнери кои ги знаеле само резултатите и им делеле коверти на презентерите, Брајан Калинан, „по грешка му дал на Ворен Бити двоен (резервен) плик за најдобра главна женска улога наместо најдобар филм. .

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote