остојки:
- 6-7 готови кори
- 200 гр сирење
- 100 гр сечкана шунка
- 4 лажици ајвар
- 2 јајца
- 2 лажици гриз
- 30 мл маслиново масло
- 50 гр рендан кашкавал
- 1/2 прашок за пециво
- малку кисела вода
Подготовка:
Јајцата се матат, се додава гризот, прашокот за пециво и половина од маслото. Првата кора попрскајте ја со масло и кисела вода, па врз неа додајте ја втората кора.
Премачкајте ја со јајца, половина ајвар, ставете сечкана шунка, дробено сирење и рендан кашкавал. Ставете уште една кора, премачкајте со масло, јајца и ајвар.
Додадете шунка, сирење и кашкавал, а на крај додадете уште една кора и премачкајте ја со јајцата, свиткајте ги страните и завиткајте.
Премачкајте со остатокот од смесата од јајца и гриз и по желба посипете со бадем снегулки. Печете на на 200 степени околу 45 минути.