in , ,

ТаженТажен

Секоја изневерена жена треба да го запомни ОВА!

Изневерувањето е една од најлошите работи што може да се случат во долготрајна врска или брак и дефинитивно е нешто што не се надминува лесно. Кај некои тоа е сосема невозможно. Откако ќе дојде до измама, доаѓа и губење на довербата во партнерот. Ако ова ви се случило (или ако некогаш ви се случило, а навистина се надеваме дека нема), запомнете ги следните работи.

Никогаш не сакај да бидеш како тие жени. Затоа што не можете да ги намалите сопствените стандарди за да станете како некој таков. Такви се затоа што им треба површно внимание за да преживеат. Вие сте достојни за вистинска љубов, а не за нешто површно.

Не го барајте во некој друг. Сакате да се оддалечите што е можно подалеку од него. Да, ти го сакаше, но во животот има повеќе од човек кој ги става своите емоции пред твоите.

Не плашете се од она што сте го изгубиле со него. Но, со нетрпение очекувајте што ќе добиете и ќе постигнете во животот без него. Човек кој ја става сопствената себичност пред срцето на сопругата, воопшто не е вистински маж. Треба да се плаши од тоа што го изгубил. Верувај ми, тој е во загуба, а не ти.

Не е твоја вина. Не можете ништо да направите за да го спречите тоа. Тоа го направи поради сопствената незрелост и страв да сака зрела и исполнета жена како тебе.

Има луѓе кои те сакаат. Тие ве сакаат толку многу што ќе направат се што е во нивна моќ за да ја ублажат болката што ја чувствувате. Нека ги. И ќе ти кажат колку си прекрасен и дека навистина не вреди да бидеш тажен и скршен за некој кој бил толку глупав да заборави на љубовта што ти му ја дал и кој се однесувал толку кукавички поради сопствената себичност. И тие се во право.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote