in

УбавоУбаво Што?Што?

Што означува m во равенкакта за релативност на Ајнштајн? Квиз за научниците! [КВИЗ]

Обидете се да одговорите точно на следниве научни прашања.

 • Прашање од

  Површината на Плуто е направена од каков вид на замрзнат гас?

  • Бутан
  • Метан
  • Хелиум
  • Кислород
 • Прашање од

  Како се пишува 2000 со римски броеви?

  • MXXV
  • MVIII
  • XIIV
  • MM
 • Прашање од

  Како се вика процесот на разделување на атоми?

  • Фисија
  • Дифузија
  • Фузија
  • Двоење
 • Прашање од

  Кој е хемискиот знак за бакар?

  • Au
  • Ag
  • Cu
  • C
 • Прашање од

  Што означува м во познатата равенка E=mc2?

  • Количина
  • Енергија
  • Брзина
  • Маса
 • Прашање од

  Како се вика стравот од пајаци?

  • Клаустрофобија
  • Офидиофобија
  • Агарофобија
  • Аранхофобија

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

2 поени
Upvote Downvote