in

Дали знаете како се вика мајката на Симба? Ова е КВИЗ за филмот – LION KING!

 • Прашање од

  Како се вика мајката на Simba?

  • Nala
  • Kiara
  • Sarabi
  • Rafiki
 • Прашање од

  Кој актор го позајмува гласот на ликот Zazu во филмот?

  • James Earl Jones
  • Whoopi Goldberg
  • Matthew Broderick
  • John Oliver
 • Прашање од

  Кога Nala го пронаоѓа Simba, што прави таа?

  • Лови
  • Трча
  • Го бара него
  • Спие
 • Прашање од

  Како се вика песната која Zazu ја пееше кога беше заробен од Scar?

  • A pirate’s life
  • It’s a small world
  • Part of your world
  • When you wish upon a star
 • Прашање од

  На кој дел од лицето е лузната на Scar?

  • Лево
  • Десно

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote