in , ,

СлаткоСлатко

СТАР ДОМАЌИН ОТКРИ ТРИК ЗА ЛУЃЕТО КОИ СЕ ГРЕАТ НА ДРВА: Овој трик може да ви помогне да заштедите дрва

Покрај парното греење кое најмногу го има во становите и центарот на градот, голем број граѓани се греат и на дрва.

Меѓутоа, ако не сакате да користите дрво непотребно и сакате да заштедите повеќе, ова се неколку корисни совети.

Како прво, не преполнувајте го шпоретот со дрва. Наместо тоа, многу покорисно е да се вметнат помали количества дрво, кое постепено ќе изгори. И идеалната големина на трупците не треба да биде повеќе од 10-15 сантиметри во обем.

 

Исто така, бидејќи целата рерна сама по себе е извор на топлина, обидете се да не ставате премногу мебел во близина на неа што би го спречила рамномерниот проток на топлина

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote