in , ,

УбавоУбаво Што?Што?

Ако ја имате буквата „М“ на дланка, навистина имате СРЕЌА: Еве со што треба да се занимавате (ВИДЕО)

Хиромантијата е древна уметност чии корени датираат илјадници години наназад од Индија, потекнува од хинду астрологијата и првпат се споменува во кинеската книга I Ching.

Брзо се проширила во Азија и Европа, по што Аристотел се заинтересирал за неа и своето знаење му го пренел на Александар Македонски.

Македонскиот крал често ја користел за да го процени карактерот на своите воени старешини и внимателно ги читал линиите на нивните дланки. Тоа сигурно му помогнало затоа што за петнаесет години непрекинато освојување никогаш не изгубил ниту една битка.

Карактеристики на луѓето со мистериозна буква на дланката

Оттогаш оваа практика трае низ вековите.

Денес, повеќето луѓе ја гледаат како псевдонаука и брзо ја отфрлаат како суеверни верувања. Дел од причините зошто луѓето се толку скептични е што тие навистина не го разбираат тоа. Го знаат само она што го гледаат во медиумите, а е погрешно претставено во многу книги, филмови и ТВ емисии со текот на годините, вели експерт од оваа област. Во секој случај, еве едно интересно толкување.

 

Еден специфичен атрибут за кој луѓето често се прашуваат е појавата на буквата „М“ на дланката. Не сите луѓе имаат таква дефинирана карактеристика, дури е ретка, а за оние кои ја имаат велат дека се посебни.

Тие се благословени со среќа и напредуваат во кариерата што ја избираат затоа што имаат силна самомотивација и дисциплина.

Тие често ја завршуваат својата кариера на правно или политичко поле и напредуваат на највисоките раководни позиции. Се сметаат за надарени луѓе кои имаат извонредна интуиција и затоа се силни деловни партнери во секој потфат за кој имаат срце и ум.

Освен тоа, луѓето со буквата М на дланките се мајстори за откривање лаги и измами. Не поминува многу и речиси секогаш сфаќате дали некој е помалку искрен, лаже или изневерува. Ова чувство за интуиција е често посилно кај жените отколку кај мажите, но се сведува на поединецот.

Сè на сè, буквата М долго време се поврзува со горенаведените особини, како и со следните квалитети на животот; лидерство, среќа, богатство и одличен изглед.

 

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote