in

Што?Што?

Честото мокрење може да биде знак за сериозна болест, обрнете внимание

Повеќето луѓе имаат околу пет до седум движења на дебелото црево дневно, но ако одите повеќе од седум пати во 24 часа и не сте испиле повеќе од два литра течност, проверете некои од овие причини.

Некои причини може да вклучуваат бубрези, мочен меур, простата и дијабетес. Сепак, постојат и други помалку познати причини зошто треба почесто да практикувате нужда.

Тоа се: инфекција на уринарниот тракт, уретритис, бременост, тумор или маса во карличната област, тумор на мочниот меур, тип на воспаление на ѕидот на мочниот меур, камења во уринарниот тракт, одредени лекови што ги земате како диуретици, одредени терапии, сексуално преносливи инфекции и невролошки проблеми.

Симптомите кои укажуваат на тоа дека треба да се консултирате со лекар се ако нема зголемена урина при мокрењето. Во зависност од причината, луѓето кои имаат проблеми со често мокрење може да имаат и други симптоми како што се: абдоминална болка, уринарна инконтиненција, ноктурија или често мокрење ноќе и болно мокрење

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote