in ,

СлаткоСлатко

Како сами да ја исфарбате кадата? Освежете ја вашата бања со малку труд

Фарбње на кадата може да ја разубави и освежи бањата, а бара малку труд и пари.

Фарбање на кадата не е лоша идеја кога домаќините размислуваат како да се справат со состојбата на нивната бања. Весниците во домот се генерално добар потег, а тоа не секогаш значи реновирање.

Ова е особено точно кога станува збор за бања: кршење плочки, лепење нови и други поправки обично се прават кога е потребно.

Затоа бојадисувањето на кадата е една од можностите кога барате нешто што би ја освежило и разубавило просторијата наменета за хигиена и разубавување.

За сами да ја обоите кадата потребен ви е комплет кој вклучува боја, разредувач за боја и зацврстувач.Овој комплет не е скап, а содржи се што ви е потребно за успешно да ја обработите и обоите кадата во два слоја.

Фарбањето на кадата, како и секоја друга слика, започнува со чистење и подготовка на подлогата. Ова генерално значи брусење. За брусење на кадата, доволна е шмиргла со големина на зрно од p180. Ова е процедурата од која зависи понатамошниот тек на фарбањето и конечниот резултат.

Секако, не треба да се занемарат нечистотиите за чистење како што се: остатоци од сапун, бигор, маснотии или силикон. Сето тоа треба да се отстрани за да не ја отежне понатамошната работа. Ова треба да се направи пред да се бруси кадата.

Во случај кадата да е постара и да има дупки и неправилности, потребно е дупките да се пополнат со инјекциска смеса.

Кога ја бојадисувате кадата, треба да бидете трпеливи. Бојата се суши многу брзо, но не треба да брзате да ја навлажнете кадата.

Треба да почекате три дена пред да ја користите кадата. По тој период, кога може да се користи како порано. Исто така, не мора да се третира на посебни начини. Тоа значи дека може да се исчисти со истите хемикалии за домаќинство што се користеле пред бојадисувањето.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote