in ,

УбавоУбаво

Објавена е првата верзија на iOS 17.4, еве што носи

Apple ја објави првата бета верзија за iOS 17.4, па можеме да видиме какви промени ќе следуваат со новото ажурирање на оперативниот систем.

 

Најголем дел од иновациите се однесуваат на App Store и поширокиот екосистем на оваа апликација, најмногу за корисниците во Европската Унија. Ова вклучува поддршка за апликации од трети страни за прв пат, промени во политиката во врска со стандардните прелистувачи итн.

Апликацијата Apple Podcasts добива поддршка за автоматски генерирани транскрипти, а сегментот „Сега се репродуцира“ е редизајниран. Исто така, сегментот „Слушај сега“ на дното е преименуван во „Дома“.

 

Apple Music исто така претрпе мал редизајн, па сегментот „Listen Now“ се нарекува и „Home“, како апликацијата за подкаст.

Siri може да чита пораки на дополнителни јазици, а до оваа опција може да се дојде преку следнава патека: Settings > Siri & Search > Messaging with Siri > Read Messages > Add Language.

Има и неколку нови емож икони, промени во заштитата за украдени уреди и повеќе козметички промени во Safari.

Како ви се допаѓа?

-1 поени
Upvote Downvote