in ,

WTFWTF Што?Што?

НАРОДНО ВЕРУВАЊЕ: Доколку ве чеша десната нога, ќе ви се случи ВАЖНА промена

Речиси и нема дел од нашето тело за кој не се поврзува некое позитивно или негативно значење…

Ова важи за сите „играња“, грчеви, движења, чешање и слично. Затоа е интересно да се погледне што велат различните народни верувања за тоа што значи кога ве чеша десната нога.

Ако ги игнорираме логичните медицински објаснувања, како што се сува кожа, алергии или атлетски стапала, преминуваме на територијата на „подлабоки“ значења.

Десното стапало носи позитивно значење

Ако ве чеша десната нога, тоа значи дека сте полни со позитивна енергија. Духовно, левото стапало генерално се смета за „негативно“ стапало, што всушност би значело дека ако ве чеша левото стапало, тоа е симбол на лошите работи што доаѓаат. Десното стапало, од друга страна, се смета за „позитивно“ и е поврзано со добри и позитивни знаци.

Чувството на чешање во десното стапало може да значи и дека некој поминува по местото на вашиот вечен одмор или дека наскоро ќе одите по некој непознат пат. Десната страна на телото е позитивна, додека левата е негативна, што значи дека кога ќе почувствувате нешто на деловите од телото кои се на десната страна, се активира позитивната енергија.

Чешањето на стапалата е поврзано со одење на непознат терен, што би значело дека ако ве чеша стапалото, наскоро ќе одите на ново место. Тоа може да биде вистинско, физичко патување, како одмор или нова деловна можност. Кога ве чеша десното стапало, тоа значи дека вашето патување бара планирање, па затоа е важно да не бидете импулсивни во изборот, туку да донесувате рационални и промислени одлуки.

Местото каде што ве чеша стапалото е исто така важно. Ако ве чеша горниот дел од стапало, некој поврзан со вашето патување зборува за вас, а ако ве чеша долниот дел од стапалото или петата, тоа значи дека патувањето ќе ви донесе добро, каде и да ве однесе.

Библиски значења

Според Библијата, ако ве чеша стапалото, тоа значи дека сте подготвени да живеете на ново место. Можеби немате одредена дестинација на ум, но нозете ви кажуваат дека е време да продолжите понатаму.

Значењето на чешањето на десната нога во Турција

Во Турција чешањето на десната нога е знак на среќа. Ако десната нога ве чеша пред почетокот на нов период во животот, тоа значи дека ве очекуваат убави работи, како и дека ќе бидете успешни на новото патување!

Како ви се допаѓа?

-1 поени
Upvote Downvote