in , ,

СлаткоСлатко

ВО АГОЛОТ НА СЕКОЈА СОБА ЗАДОЛЖИТЕЛНО ПОСТАВЕТЕ ГО ОВОЈ ПРЕДМЕТ: Го штити домот од зли намери, ја блокира негативната енергија и болестите!

Фенг шуи вели дека секој дом мора да го има овој предмет

 

Дали се чувствувате меланхолично кога сте дома после работа?

Понекогаш ова чувство е доста вообичаено, но ако постојано се чувствувате уморно и исцрпено во вашиот дом, тогаш тоа е знак дека треба да го исчистите животниот простор од негативна енергија.

Според фенг шуи верувањата, чинија сол може да го исчисти домот. Не само што луѓето го сакаат мирисот на солен воздух на плажата, туку многумина веруваат дека тој всушност може да ја елиминира токсичната енергија и од вселената.

Понекогаш на просторијата покрај физичкото и треба и малку духовно чистење, а додавањето сол на нејзините агли е евтин и ефикасен начин да се постигне тоа. Дури и многу култури низ светот ја користат моќта на солта за да го благословат просторот и да ги избркаат сите негативни сили.

Ставете го во мал сад или торба, а потоа во аглите на вашиот дом, покрај често користените врати или покрај прозорецот.

Можете дури и да наросете на тепихот и да го оставите да отстои еден час пред да го исчистите со правосмукалка. Од клучно значење е да го оставите да отстои неколку дена за да може да делува како магнет и да ја извлече негативната енергија што би можела да остане во просторијата.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote