in ,

ТаженТажен

11 цитати што треба да ги запомните кога се чувствувате анксиозно

Анксиозноста погодува милиони луѓе ширум светот и е најчеста форма на ментално растројство во САД, која влијае на 40 милиони луѓе, или 18% од населението.

Чувството на вознемиреност значи одредени настани во вашиот живот, како преселба во нов град, што е сосема нормално и не треба да биде причина за загриженост.

Сепак, анксиозноста почнува да се меша во секојдневниот живот, мора да го признаете тоа и да се обидете да разберете од каде доаѓаат чувствата и што се обидуваат да ви кажат.

Се надеваме дека следните цитати ќе ги стават работите во перспектива и ќе помогнат да се олесни вашата анксиозност, ако ништо друго, тогаш барем во овој момент.

ЕВЕ 11 ЦИТАТИ ШТО ТРЕБА ДА СЕ ЗАПAМТИТЕ КОГА СЕ ЧУВСТВУВАТЕ ВОЗНЕМИРНИ:

1. „Верувајте во себе. Преживеавте многу, и ќе преживеете што и да дојде “. – Роберт Тју

2. „Грижата е како да седите на столче за лулка. Тоа ви дава нешто да направите, но не ве носи никаде“. – Англиска поговорка

3. „Продолжете да чекорите низ бурата… Вашето Виножито ве чека на другата страна“. – Хедер Стилуфсен

4. „Внатрешниот мир започнува во моментот кога ќе одберете да не дозволите друга личност или настан да ги контролира вашите емоции“.

5. „Препуштете се на она што е. Оставете го она што беше. Имајте верба во она што ќе биде “. – Соња Рикот

6. „Можеби нема секогаш смисла да се обидете да поправите нешто скршено. Можеби поентата е да се започне нешто ново и да се создаде нешто подобро “.

7. „Понекогаш причината зошто добрите работи не ви се случуваат е затоа што сте добра работа што треба да им се случи на другите луѓе“.

8. „Негативниот ум никогаш нема да даде позитивен живот“.

9. „Никогаш нема да бидете слободни додека не се ослободите од затворот на сопствените лажни мисли“.

10. „Понекогаш треба да излезете надвор, да дишете свеж воздух и да се потсетите кои сте и каде сакате да бидете. – Озборувачка

11. „Денес е совршен ден за нов почеток. Ослободете се од стравот и ослободете го умот. Време е да го отворите срцето “. – Крис Батлер

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote