in ,

Што?Што?

БРЗ ТЕСТ ЗА ЛИЧНОСТ – МАЛ БРОЈ ЛУЃЕ ЗАБЕЛЕЖУВААТ ЕДНО НЕШТО НА СЛИКАТА: Открива како ги решавате животните проблеми!

Што прво забележавте на сликите – овој тест на личност открива како гледате и решавате животните проблеми!

Како гледате на вашите проблеми? Дали прво ги преувеличувате работите и дозволувате стравот да ве обземе или се фокусирате на нешто клучно?

Овој тест за личност крие две слики – пеперутка и две лица на мажи на крилјата. Само мал процент од луѓето ги забележуваат мажите, а еве што значи тоа:

Ако прво сте виделе пеперутка, како и повеќето луѓе, тоа значи дека прво го гледате проблемот како нешто големо, тешко, нешто што не знаете како да го решите. Во вакви ситуации владее паника, напнатост, мислите дека имате несовладлив предизвик пред вас.

Ваквото набљудување на проблемот ве спречува да ѕирнете во сржта, во длабочината и го одложува наоѓањето решение. Ако сте го имале овој резултат, тоа може да значи дека сте преплавени од проблемите што ви се случуваат. Обидете се да земете длабок здив, погледнете ја ситуацијата од неколку агли, побарајте совет и дури потоа дејствувајте.

Ако прво ги забележите лицата на мажите, тоа значи дека животните проблеми ги гледате како предизвици од кои не се плашите, туку ги анализирате, верувате во вашата способност и полесно наоѓате решенија. Често тоа се оптимисти луѓе, без страв, на тој начин да се надмине секоја пречка. Дури и кога не успеваат, овој неуспех го сметаат за лекција.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote