in ,

Што?Што?

ВО ОВИЕ 3 ЗНАЦИ СЕ РОДИНИ НАЈЛАДНИТЕ МАЈКИ: Емотивно се резервирани и оддалечени од своите деца

Мајчинството кое се смета за студено може да значи дека овие жени имаат тенденција да бидат емотивно резервирани или далечни во односот со своите деца.

 

Астрологијата често истражува како одредени особини на личноста се манифестираат во различни аспекти од животот, вклучувајќи ја и улогата на родителството. Во овој случај се истакнува дека постојат три хороскопски знаци, чии жени можеби имаат посебни карактеристики поврзани со мајчинството. Важно е да се напомене дека оваа изјава не е апсолутно точна за сите жени родени под овие знаци, бидејќи астрологијата нуди само една перспектива и генерализација.

Очигледно е дека овие жени ги сакаат своите деца, но нивниот пристап кон мајчинството може да се заснова на одредени карактеристики кои се доживуваат како студенило, ригорозна дисциплина и недостаток на внимание и нежност. Ова може да биде предизвик за децата, бидејќи секое дете треба да чувствува љубов, внимание и нежност од своите родители.

Мајка Јарец:

Мајката родена во знакот Јарец се карактеризира како личност која поставува високи стандарди и бара железна дисциплина во својата родителска улога. Емоциите не и се на врвот на приоритетот, а таа смета дека се знак на слабост, како кај неа, така и кај нејзиното дете. Оваа мајка се потпира на логика и пристапност со стап и морков – наградува и казнува. Тој верува дека премногу нежност само ќе го разгали детето, често игнорирајќи го фактот дека на децата им треба топлина и внимание. Децата родени во семејства со мајка Јарец често растат подалеку од неа, а многумина дури и го прекинуваат контактот со својата мајка, доживувајќи ја како личност која никогаш не ги сакала доволно.

Мајка Лав:

Жената родена во знакот Лав, кога ќе стане мајка, често се труди целосно да се посвети на грижата за своето дете. Меѓутоа, проблемот настанува кога детето ќе почне да ги изразува своите желби и волја. Тогаш може да се појави егоистичката и диктаторската страна на мајката Лав. На пример, ако детето сака да се вклучи во активност што не е во согласност со очекувањата на мајката, мајката Лав може да одолее. Децата на мајките под овој знак често растат под притисок да ги исполнат желбите на нивната мајка, што може да ја попречи нивната способност да ја развијат сопствената личност. Во таквите семејства, децата може да чувствуваат недостаток на слобода и тешкотии во развојот на лидерство, освен ако не се родени во знаците на Овен, Бик или Лав, бидејќи ќе се спротивстават на очекувањата на мајката.

 

Мајка Девица:

 

Мајката родена во знакот Девица обично се смета за одговорна и грижлива мајка. Нејзиниот главен фокус е да му обезбеди на своето дете основни потреби, како што се квалитетна храна, чиста куќа и минимална удобност. Децата на овие мајки често се уредни и учтиви. Меѓутоа, понекогаш мајката Девица може да биде претерано загрижена за изгледот и сликата на своето семејство, заборавајќи дека мајчинската љубов, топлина и нежност се исто толку важни како и редот и дисциплината. Мајката Девица обично не се согласува со децата родени под знаците на Рак и Риби, што може да доведе до чести конфликти и дистанца во односите во иднина.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote