in ,

УбавоУбаво

НЕ ДОЗВОЛУВАЈ НИКОЈ ДА ТЕ ГАЗИ: Ова се начини да ги натерате другите да ве почитуваат!

Никој не може да го разниша вашиот внатрешен мир! Жената која се цени себеси никогаш нема да дозволи другите на кој било начин да управуваат со нејзиниот живот или да ѝ го разнишаат душевниот мир и да и го уништат денот со нивното присуство, мислење или негативна енергија.

Овие 10 заповеди секогаш ги следи силна жена:

– Никогаш не се расправај со идиот. Ќе ве спушти на негово ниво, а потоа ќе дојде со своето искуство.

– Никогаш не фрлајте кал на маж. Можеби нема да долета до него, но ќе остане на вашите раце.

– Никогаш не се сомневајте во вашата привлечност. Запомнете: вагата лаже, луѓето завидуваат, а огледалото е целосно искривено.

– Не им се јавувај на оние што не ти се јавуваат и не чекај на оние што не те чекаат.

– Ако ви кажале дека ви поминал возот, запомнете дека има и авиони и бродови.

– Запомнете: добрите работи почнуваат да се случуваат кога ќе се оддалечите од негативните луѓе.

– Наместо да ги бришете солзите од лицето, избришете ги од животот оние луѓе кои ве расплакале. Не дозволувајте туѓите постапки да го уништат вашиот внатрешен мир.

– Никогаш не се враќај назад, таму се е непроменето.

– Никогаш не се споредувајте со другите: не споредувајте: здравје, сопруг, деца и плата.

– Доколку на пат не сретнете некој рамноправен или подобар од вас, продолжете го патувањето сами. Нема пријателство со будали!

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote