in , ,

Што?Што?

Според истражувањата, строгите мајки имаат подобри деца и подобро ги подготвуваат за живот

Дали мислите дека вашите родители биле премногу строги кога сте биле дете? Ако е така, тие веројатно ве натераа да се фокусирате на вашата иднина секој ден, како и редовно да ја чистите вашата соба и секогаш да ги правите домашните задачи на време.Многу луѓе пораснаа со строги родители кои нè натераа да се чувствуваме како да сме казнети постојано.

Иако е тешко да се поднесе постојаното досадување, експертите тврдат дека родителите всушност воспитуваат поуспешни деца.Колку и да мислите дека ви било тешко детството, еден ден ќе и се заблагодарите на вашата мајка за тоа.

 

Професор на Универзитетот во Есекс спроведе студија во која учествуваа повеќе од 15.000 деца на возраст од 13 до 14 години во период од 6 години.Студијата покажа дека поуспешните луѓе имаат мајки кои бараат многу.

Децата кои биле посигурни и посамоуверени имале строги мајки со големи очекувања.Тие деца имале поголема веројатност да завршат факултет и да добијат добра работа, без разлика колку тоа звучи нереално.

Децата кои имаат строги мајки ги гледаат како непријатели, но подоцна во животот сфаќаат дека тоа е за нивно добро Порано или подоцна, ќе сфатите дека вашата мајка ве воспитала правилно и добро ве подготвила за она што доаѓа во животот.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote