in ,

СлаткоСлатко

ДАЛИ КУЧИЊАТА СОНУВААТ?

Прво, важно е да се разбере дека кучињата сонуваат. Студиите спроведени на животни, вклучително и кучињата, покажуваат дека тие имаат различни фази на спиење, вклучувајќи ја и фазата РЕМ (Брзо движење на очите), која обично се поврзува со соништата. Во оваа фаза, очите на кучињата се движат брзо, а мозокот покажува активност слична на онаа што се гледа за време на будноста. Ова сугерира дека кучињата навистина минуваат низ искуства кои можат да ги потсетат на соништата.

Иако имаме индиции за што сонуваат кучињата, не можеме со сигурност да ги знаеме деталите од нивните соништа. На крајот на краиштата, кучињата не можат да комуницираат со нас за нивните соништа. Сепак, фактот дека тие сонуваат и дека тоа може да влијае на нивното однесување во текот на денот сугерира дека соништата се важен дел од нивното емоционално и ментално искуство.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote